• Home
  • keyboard_arrow_right Podcast.HR blog
  • keyboard_arrow_right 6 stvari na koje treba paziti kod pokretanja podcasta

Podcast.HR blog

6 stvari na koje treba paziti kod pokretanja podcasta

ivoras 01/03/2020 69


Background
share close

Pokretanje podcasta je zabavno i za mnoge autore vrlo korisno – s podcastom mogu doći do publike koja će posvetiti određeno vrijeme njihovom sadržaju, mogu proširiti informacije o svojim proizvodima i uslugama, te ojačati svoj brand – bilo korporativni ili osobni!

  1. Odabir teme / tema i konzistencija – slušatelji vole rutinu i pomaže kad mogu redovno očekivati sadržaj otprilike u isto vrijeme
  2. Kvaliteta snimljenog zvuka; lošu snimku se ne može kasnije dovoljno popraviti u obradi – imamo dosta iskustva baš s time u Surovim Strastima 😀 Za jednu osobu koja govori, najjeftiniji način za doći do dobre snimke je uzeti mikrofon kao Blue Yeti Nano ili Blue Yeti.
  3. Obrada zvuka – za početak treba maknuti šum koji je uvijek prisutan bez obzira na opremu, samo se razlikuju u razini šuma – i eventualno dodati jinglove. Jedan od najpopularnijih besplatnih softvera za obradu zvuka je Audacity.
  4. Smještaj zvuka na serveru – treba odabrati platformu koja je jednostavna za korištenje i dovoljno fleksibilna da ju je moguće dugoročno koristiti
  5. Obavještavanje raznih distribucijskih platformi da podcast postoji – potrebno je barem poslati ga na iTunes jer puno ostalih platformi preuzima podcase s njih
  6. Marketing i privlačenje slušatelja – od toga da se obavijesti šalju na društvene mreže, do prisustva u medijima i drugim podcastima radi distribucije informacija o tome da postojite

Svaka od tih tema su dosta široke i zahtjevaju svoje vlastite članke, te ćemo ih uskoro napisati u obliku serije članaka o podcastingu.

Nudimo različite oblike suradnje sa sadašnjim i potencijalnim podcasterima! Pogledajte našu ponudu za više detalja! Ovaj tekst sadrži referral linkove.

Na platformi Podcast.HR osim što možete čitati tutoriale kao što je ovaj i poslušati raznovrsne podcaste na jednom mjestu, možete i objaviti svoj podcast! Pogledajte našu ponudu.

Tagged as: , , .

Rate it
Previous episode
Post comments (0)

Leave a reply