• Home
  • keyboard_arrow_rightPonuda

Ponuda


Background
share close

Podcast.HR by Surove Strasti

Cilj: Stvoriti podcast kulturu u HR i pojačati je u regiji

Podcast Surove Strasti stvara platformu za podcaste na kojoj će zainteresirani autori moći objavljivati i promovirati svoj sadržaj. Ova platforma je komercijalna, te su predviđeni razni oblici suradnje. 

Glavne prednosti podcasta su dolazak do publike koja je željna slušati sadržaj dok obavlja druge aktivnosti, na primjer dok putuje, vježba u teretani i slično, te mogućnost stvaranja “dugačkog” sadržaja koji u detalje ide u određenu temu. Glavna osobina dobrih i slušanih podcasta je konzistencija – da se epizode objavljuju redovito, da se slušatelji naviknu da mogu računati na novi sadržaj. Zbog toga su paketi suradnje osmišljeni na periode po 6 mjeseci i uveli smo popust na konzistenciju.

Tim Surovih Strasti (Saša i Ivan) vam može pomoći pokrenuti vlastiti podcast i održavati ga svježim i slušanim, te u tehničkim zahtjevima pokretanja svog podcasta! Neke od usluga kojima vam možemo pomoći su:

Prije početka: konzultacije
Zašto vam treba podcast? Što ćete s njime dobiti, kako vidjeti koja vam publika najviše paše i kako vi možete interaktirati s njom? Javite nam se i možemo zajedno naći odgovore na ova i druga pitanja!
Početak: osmišljavanje teme i brandinga
Imate ideju za podcast, a ne znate kako početi? Želite fokusirati postojeću ideju na način da bude optimalno slušana? Trebaju vam strategije kako odrediti koje segmente slušatelja ciljate i kako doći do njih? Kroz dugogodišnje iskustvo u medijima i komunikacijama te stvaranju podcasta Surove Strasti smo slična pitanja prolazili i sami, te vam možemo prenijeti što smo naučili i koje strategije funkcioniraju.
Snimanje epizoda, obrada zvuka, jinglovi
Za profesionalni doživljaj su važni kvaliteta snimke i njena obrada, da zvuči jednako dobro u različitim situacijama. Možemo vam pomoći pri odabiru opreme za snimanje (od mikrofona, snimača, miksera i druge opreme prema potrebi),, načinima i opcijama obrade zvuka, te vam možemo ponuditi i uslugu snimanja na našoj lokaciji.
Cijena snimanja po epizodi u trajanju do 90 minuta: 350 kn.
Hosting podcasta i weba za podcast
U sklopu platforme Podcast.HR možete hostati podcast i tako ga učiniti dostupnima svojoj publici, ali i web stranice u obliku bloga uz taj podcast. Kreirajte sami novi post za svaku epizodu, i ona će automatski postati dio “mega-podcasta” gdje će slušatelji moći doći do svih podcasta na platformi odjednom, te tako dobiti raznovrstan sadržaj, a vi veće slušateljstvo.
Reach i monetizacija
Postoji mnogo razloga zašto bi osobe ili firme pokrenule svoj podcast – od toga da je to medij umjetničkog izražavanja, do vrlo konkretnih komercijalnih benefita koji mogu nastati dolaskom do veće količine slušatelja koji su zainteresirani i prate vašu temu. Možda je to predstavljanje vlastite ekspertize u određenom području odnosno osobni branding, možda je to nastavak usluge koju ionako obavljate u sklopu poslovanja, ili možda način pronalaženja novih klijenata i partnera. Možemo vam pomoći u odabiru smjera i strategije monetizacije podcasta, od razine obrađenih tema do načina direktne zarade. 
Korporativne usluge
Ne propustite priliku doći do novih klijenata, specifične publike, mogućnosti brandinga i prodaje koje omogućavaju podcasti! Možete predstaviti svoju firmu i svoju viziju u ovom novom mediju, koji uz kvalitetan sadržaj može zadržati pažnju slušatelja satima – ili se možete fokusirati na kratke, upečatljive epizode koje se konzumiraju u jednom zalogaju. Ili možda imate postojeće snimke u raznim medijima koje želite prezentirati publici u obliku podcasta? Možemo za vas riješiti cijelu proceduru stvaranja podcasta od poslovnih do tehničkih detalja.

Cijene opisanih usluga se formiraju prema opsegu posla (osim ako nije drugačije navedeno).

Svaka suradnja sa autorima podcasta uključuje sljedeće:

  • Surove Strasti pružaju infrastrukturu za hostanje podcasta (server itd.)
  • Podcast opcionalno može biti dostupan na domeni “IME_PODCASTA.podcast.hr”
  • Podcast ima svoj mini-site, sa svojim dizajnom, stranicama i sl. (dizajn i grafički elementi nisu predmet ponude)
  • Podcast ima svoj “RSS feed” (način na koji se sadržaj podcasta distribuira u aplikacije za slušanje podcasta, tako da se svaki podcast pojavljuje u aplikacijama zasebno sa svojom listom epizoda).
  • Postoji naslovna web stranica platforme, http://podcast.hr na kojoj se objavljuju epizode svih podcasta u platformi

Cijene usluga su dane prema paketima koji su opisani u sljedećim tablicama. Sve cijene su izražene bez PDV-a, i režim plaćanja je polugodišnji (za 6 mjeseci unaprijed) za pakete odnosno predviđene usluge vezane uz njih, te mjesečni za sve dodatne usluge.

Starter paket
Mjesečna naknada0 kn
Broj epizoda tjedno1
Podrška za korištenje platformeZa upload prve epizode
Pomoć pri stvaranju branda, temaNe
Cijena hostinga po epizodi, uz co-branding, “Ime Podcasta powered by Surove Strasti” 0 kn
Cijena hostinga po epizodi, bez co-brandinga75 kn
Mini paket
Mjesečna naknada100 kn
Broj epizoda tjedno2-5
Podrška za korištenje platformeDo 2 sata mjesečno
Pomoć pri stvaranju branda, temaNe
Cijena hostinga po epizodi, uz co-branding, “Ime Podcasta powered by Surove Strasti” 50 kn
Cijena hostinga po epizodi, bez co-brandinga70 kn
Pro paket
Mjesečna naknada300 kn
Broj epizoda tjedno6-7
Podrška za korištenje platformeDo 4 sata mjesečno
Pomoć pri stvaranju branda, tema, “voicea”Prvih mjesec dana, do 4 sata
Cijena hostinga po epizodi, uz co-branding, “Ime Podcasta powered by Surove Strasti” 40 kn
Cijena hostinga po epizodi, bez co-brandinga60 kn
Premium paket
Mjesečna naknada750 kn
Broj epizoda tjedno8-25
Podrška za korištenje platformeDa, do 4 sata mjesečno
Pomoć pri stvaranju branda, temaDa, do 4 sata mjesečno
Cijena hostinga po epizodi, uz co-branding, “Ime Podcasta powered by Surove Strasti” 30 kn
Cijena hostinga po epizodi, bez co-brandinga40 kn

Primjer izračuna konačne cijene za period od 6 mjeseci za Premium paket, uz hostanje i objavu 7 epizoda tjedno sa co-brandingom:

Cijena = (750 kn mjesečne naknade + 7 * 30 kn) * 6 = 5760 kn

Primjer izračuna konačne cijene za period od 6 mjeseci za Pro paket, uz hostanje i objavu 5 epizoda tjedno sa co-brandingom:

Cijena = (300 kn mjesečne naknade + 5 * 40 kn) * 6 = 3000 kn

Svi paketi donose dodanu mogućnost da se sadržaji podcasta koji su na platformi objave i na zajedničkom “RSS feedu”, tako da se osim pojedinačno u aplikacijama za slušanje podcasta pojavljuju i na kanalu (listi) koja sadrži sve podcaste na platformi (drugim riječima, kao što se na naslovnici weba objavljuju epizode svih podcasta zajedno, tako se i u ovom platformskom kanalu objavljuju sve epizode svih podcasta zajedno).

Dodatne usluge

Obrada zvuka: možemo za vas obraditi audio snimku epizoda na način da uklonimo šum iz epizode i reguliramo glasnoću epizode. Audio snimka koju primimo za obradu mora biti dovoljno dobre kvalitete da se može obraditi – obrada zvuka nije “popravljanje” loše snimke – te od vas moramo dobiti sirove materijale u formatu WAV ili FLAC – što uključuje eventualne jinglove. Cijena na upit.

Postavljanje epizoda na platformu / web: u osnovnu uslugu opcionalno uključena mogućnost da vaš podcast bude dostupan na webu čija adresa je IME_PODCASTA.podcast.hr, te na taj web možete postavljati svoje epizode, članke i druge materijale po potrebi. Za vas možemo postavljati i obrađene audio materijale sa popratnim tekstom (audio materijale, tekst i eventualno grafike za takve blog postove moramo dobiti zajedno za svaku epizodu). Cijena na upit.

Popust na konzistentno objavljivanje: ukoliko ste u prethodnom vremenskom razdoblju od 6 mjeseci konzistentno objavljivali minimalan broj epizoda (1, 2, 6 ili 8, ovisno o paketu), u sljedećem vremenskom razdoblju vam možemo ponuditi popust od 10%! Od velike važnosti pri stvaranju sadržaja je konzistentnost objavljivanja, te na ovaj način potičemo stvaranje kvalitetne, dedicirane scene podcasta i podcastera.

Kontaktirajte nas na info@surovestrasti.com ili na našoj Facebook stranici.