Podcast.HR - sve što želite znati o podcastima

Mikrofoni i snimanje zvuka #2: USB vs analogni mikrofoni


U prethodnom članku smo preporučili USB mikrofone za snimanje do dvije osobe u podcastu, a u ovom ćemo malo detaljnije objasniti zašto. Glavni razlog je jednostavnost u slučaju snimanja na laptopu: USB mikrofoni se vrlo lako koriste na svakom imalo modernijem laptopu, i imaju ujednačenu kvalitetu...

Read more
Date: June 27th at 11:52am

Mikrofoni i snimanje zvuka #1: Solo podcast i podcast s jednim gostom


Odlučili ste se snimati podcast i prvi sljedeći korak je – kako točno snimiti vas i/ili vaše goste? Postoji izuzetno veliki broj opcija za snimanje, i teško je bez prethodnog iskustva odabrati najbolju. Dodatna komplikacija je što jedna oprema ili vrsta opreme može biti vrhunski izbor za određenu situaciju, a potpuno pogrešan izbor za neku drugu situaciju. A sve to još dodatno kompliciraju izbor i oprema prostorije za snimanje, što će biti tema nekog drugog članka.

U ovom članku ćemo proći kroz izbor mikrofona i načine snimanja za najčešće slučajeve kod snimanja podcasta.

Read more
Date: April 15th at 10:56pm

6 pitanja na koje trebate odgovoriti prije nego počnete podcast


Imate približnu ideju kako početi s podcastom, već zamišljate kako će izgledati finalni proizvod, ali još nemate kompletnu sliku u glavi? Evo šest pitanja koja će vam pomoći u realizaciji vaše ideje na najbolji način.

Read more
Date: April 15th at 6:28pm

6 stvari na koje treba paziti kod pokretanja podcasta


Pokretanje podcasta je zabavno i za mnoge autore vrlo korisno – s podcastom mogu doći do publike koja će posvetiti određeno vrijeme njihovom sadržaju, mogu proširiti informacije o svojim proizvodima i uslugama, te ojačati svoj brand – bilo korporativni ili osobni!

Read more
Date: April 15th at 6:28pm

Kako do prve epizode


Smislili ste temu, imate otprilike ideju kako sadržaj treba izgledati, i sada treba proći kroz detalje kako producirati, od snimanja do završne obrade, vašu prvu epizodu (i nadamo se i sve ostale). Za početak bi trebali imati približnu ideju o čemu će biti govora u epizodi – naravno da će se tijekom vremena koncept mijenjati i prilagođavati kako se i vi i publika mijenjate, no s nečim treba početi. Ako je vaš podcast baziran na intervjuima s gostima, dobro je sastaviti popis tema o kojima ćete razgovarati s gostom. Ako je baziran na tome da sami pričate o nekoj temi, korisno bi bilo imati redoslijed kojim ćete pričati a da to ima glavu i rep.

Read more
Date: April 15th at 6:28pm