Podcast.HR - sve što želite znati o podcastima

Mikrofoni i snimanje zvuka #3: Prostorija


Ako koristite "normalne" mikrofone, koji su ispred sugovornika, trebati ćete obratiti pažnju na prostoriju u kojoj snimate jer ćete gotovo sigurno imati jeku (echo) u snimci.

Idealno bi bilo obložiti zidove prostorije materijalima koji upijaju zvuk, ili snimati u studiju, no ako to nije moguće, on...

Read more
Date: June 17th at 10:28am

Mikrofoni i snimanje zvuka #2: USB vs analogni mikrofoni


U prethodnom članku smo preporučili USB mikrofone za snimanje do dvije osobe u podcastu, a u ovom ćemo malo detaljnije objasniti zašto. Glavni razlog je jednostavnost u slučaju snimanja na laptopu: USB mikrofoni se vrlo lako koriste na svakom imalo modernijem laptopu, i imaju ujednačenu kvalitet...

Read more
Date: June 17th at 10:15am

Mikrofoni i snimanje zvuka #1: Solo podcast i podcast s jednim gostom


Odlučili ste se snimati podcast i prvi sljedeći korak je – kako točno snimiti vas i/ili vaše goste? Postoji izuzetno veliki broj opcija za snimanje, i teško je bez prethodnog iskustva odabrati najbolju. Dodatna komplikacija je što jedna oprema ili vrsta opreme može biti vrhunski izbor za određenu situaciju, a potpuno pogrešan izbor za neku drugu situaciju. A sve to još dodatno kompliciraju izbor i oprema prostorije za snimanje, što će biti tema nekog drugog članka.

U ovom članku ćemo proći kroz izbor mikrofona i načine snimanja za najčešće slučajeve kod snimanja podcasta.

Read more
Date: April 15th at 10:56pm

6 pitanja na koje trebate odgovoriti prije nego počnete podcast


Imate približnu ideju kako početi s podcastom, već zamišljate kako će izgledati finalni proizvod, ali još nemate kompletnu sliku u glavi? Evo šest pitanja koja će vam pomoći u realizaciji vaše ideje na najbolji način.

Read more
Date: April 15th at 6:28pm

6 stvari na koje treba paziti kod pokretanja podcasta


Pokretanje podcasta je zabavno i za mnoge autore vrlo korisno – s podcastom mogu doći do publike koja će posvetiti određeno vrijeme njihovom sadržaju, mogu proširiti informacije o svojim proizvodima i uslugama, te ojačati svoj brand – bilo korporativni ili osobni!

Read more
Date: April 15th at 6:28pm